Μαθήματα Ελληνικών

Καλησπέρα, είμαι η Νάντια και από την προσεχή εβδομάδα θα διδάσκω κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 18:00- 19:30, στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο που λειτούργησε από το καλοκαίρι που μας πέρασε, την ελληνική γλώσσα σε μετανάστες ή επισκέπτες κάθε επιπέδου (αρχάριους και μη). Λέγοντας ελληνική γλώσσα, εννοώ αφενός τα προφορικά, αφετέρου δε τη γραφή, αφού θεωρώ ότι η έλλειψη αυτής αποτελεί σημαντική τροχοπέδη σε κάθε συναλλαγή των μεταναστών είτε στο εργασιακό τους περιβάλλον, είτε στο δημόσιο/ κοινωνικό. Να σημειωθεί ότι θα επιθυμούσα τα μαθήματα να είναι παντελώς απαλλαγμένα από ο,τιδήποτε ιστορικο-εθνικό, αφού στόχος των συναντήσεων δεν είναι η ανακάλυψη ή αποκρυπτογράφηση κάποιου «εθνικού παρελθόντος», αλλά η στοχευμένη αλληλέγγυα βοήθεια ανθρώπων που έρχονται κοντά στην προσπάθειά μας για να μοιραστούν γνώση.
Μετά από συνενόηση, υπάρχει, επίσης, δυνατότητα ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά δημοτικού σε φιλολογικά, κυρίως, μαθήματα ή αγγλικά.
Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα διατεθεί από εμένα σε μορφή φωτοτυπιών ή εγχειριδίων (ώστε να μειωθεί ή ακόμα να εξαλειφθεί το κόστος για τους μαθητές) και σε πρώτη φάση θα είναι γλωσσάρια και βοηθήματα με φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στη συνέχεια άρθρα διεθνούς επικαιρότητας ή του ενδιαφέροντος των μαθητών (κινηματογράφος, μουσική, λογοτεχνία, αθλητικά).
Ευελπιστώ να υπάρξει δυνατότητα προβολής οπτικοακουστικού υλικού που θα βοηθήσει στην εξοικίωση με τη γλώσσα και το διάλογο αλλά θα δώσει και μια ευχάριστη και «εξωσχολική» διάσταση στο μάθημα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Νάντια

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μαθήματα Ελληνικών

  1. Φυσικά μπορεί να υπάρξει οπτικοακουστική παροχή για ταινίες κτλ αφου γίνει η κατάλληλη συνεννόηση με την κινηματογραφική ομάδα «cineσχολείο» που στεγάζεται στον χώρο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close