Ελεύθερα Μαθήματα Μουσικής και Τραγουδιού

Στο μάθημα αυτό, εξετάζουμε την Μουσική τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Ξεκινάμε από τα βασικά στοιχεία Θεωρίας της Μουσικής (νότες, πεντάγραμμο, κλειδί κτλ) και εμβαθύνουμε, ανάλογα με τις διαθέσεις/απορίες/ιδέες μας.

Στα πλαίσια του θεωρητικού σκέλους, εξοικειωνόμαστε επίσης με έννοιες όπως το Σολφέζ (solfeges)  που είναι η ανάγνωση μουσικού κειμένου και το ντικτέ (dictee) που είναι η εξ’ ακοής καταγραφή του. Μαθαίνουμε δηλαδή πως μπορούμε να αποδώσουμε σωστά ό,τι βλέπουμε στο πεντάγραμμο (χρονική διάρκεια νοτών, τονικό ύψος κ.α) και πως να μεταφέρουμε στο πεντάγραμμο ό,τι ακούμε.

Στο πρακτικό κομμάτι, ασχολούμαστε με το Τραγούδι. Χρησιμοποιώντας ως όργανό μας την ανθρώπινη φωνή, κάνουμε ασκήσεις για την σωστή λειτουργία, τον έλεγχο και την διάρκεια της αναπνοής μας, αλλά και τον έλεγχο, την τοποθέτηση την έκταση και βελτίωση της φωνής μας.

Δεν ξεχωρίζουμε μουσικά είδη ή στυλ τραγουδιού, όμως οι αρχές και οι ασκήσεις που χρησιμοποιούμε, προέρχονται από το Κλασσικό Τραγούδι.

Λειτουργεί τμήμα αρχαρίων και προχωρημένων.

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Ελεύθερα Μαθήματα Μουσικής και Τραγουδιού

  1. Καλημέρα σε όλους,

    Ενδιαφέρομαι να συμμετάσχω στην ομάδα σας, μάλλον για το τμήμα των προχωρημένων. Δυστυχώς άργησα λίγο να ενδιαφερθώ αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει καμία δυνατότητα να αλλάξει το μάθημα της Πέμπτης, γιατί δυστυχώς Τρίτη και Πέμπτη 5-8 είναι οι μόνες ώρες που δεν μπορώ. Αύριο θα είμαι στην Διαχειριστική για τον πάνω όροφο στις 9, αν μπορέσει κάποιος να έρθει θα ήταν καλα.

    Σοφία Κ.

  2. επειδη δεν βλεπω το topic της κιθαρας δεν θα γινουν φετος μαθηματα κιθαρας?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close