Ενημέρωση από την επίσκεψη στην ένωση τυφλών βορείου Ελλάδος και στη σχολή τυφλών

Μετά τις επισκέψεις στο «ΣΧΟΛΕΙΟ» μελών της ένωσης τυφλών βορείου Ελλάδος και εργαζομένων της σχολής τυφλών,  όπου ζητήθηκε η αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους για την μόνιμη λύση στο πρόβλημα της σχολής τυφλών, επισκεφθήκαμε την ένωση και την σχολή τυφλών. Συνοπτικά αυτά που συζητήθηκαν είναι τα παρακάτω, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει εκδήλωση ενημέρωσης στο «ΣΧΟΛΕΙΟ».

Η σχολή τυφλών είναι μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα και τις προηγούμενες δεκαετίες αποτελούσε πρότυπο. Στη σχολή, εκτός από τα μαθήματα,  οι τυφλοί μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να επιβιώνουν με την ιδιαιτερότητα τους στις δύσκολες συνθήκες της πόλης. Από τα μέσα της δεκαετίας του 90 ξεκινούν τα προβλήματα και η υποβάθμιση της σχολής από το κράτος/πολιτεία, με αποκορύφωμα τα τελευταία έτη, όπου κινδυνεύει πλέον άμεσα να κλείσει.

Αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει οι πληρωμές στους εργαζόμενους και προμηθευτές από τον Ιανουάριο του 2010. Τον Σεπτέμβριο υποσχέθηκαν κάποια χρήματα από το Υπουργείο Υγείας, τα οποία όμως έχουν κολλήσει στην γραφειοκρατία, αλλά ούτε και θα δώσουν μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Από τους 55 εργαζομένους στη σχολή τυφλών, οι 45 βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Ιανουάριο, ενώ οι υπόλοιποι 10 συνεχίζουν να εργάζονται, ουσιαστικά εθελοντικά, πάνω από 10 ώρες την ημέρα, και είναι αυτοί που κρατάν αυτήν τη στιγμή τη σχολή ανοιχτή. Άλλο σημαντικό πρόβλημα της σχολής είναι η έλλειψη δραστηριοτήτων/εργαστηρίων για τη δημιουργική απασχόληση των τροφίμων.

Το «ΣΧΟΛΕΙΟ» είναι αλληλέγγυο στην προσπάθεια μόνιμης λύσης και αναβάθμισης της σχολής τυφλών με μια σειρά δράσεων που θα αποφασισθούν από κοινού με την ένωση τυφλών βορείου Ελλάδος και των εργαζομένων στη σχολή τυφλών τις επόμενες μέρες. Ακόμα καλεί όσους ενδιαφέρονται σε εθελοντική βοήθεια σε τυφλούς (συνοδεία, διάβασμα κτλ), για 1-2 φορές το μήνα από λίγες ώρες, να απευθυνθούν στην ένωση τυφλών βορείου Ελλάδος (Κολοκοτρώνη 4, 2310888048, info@etbe.gr , http://www.etbe.gr/)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close