Απεργία 15 Δεκέμβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Μπροστά στην κατάρρευση του πολιτικού καθεστώτος γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι η φτώχεια, η εκμετάλλευση , η ανεργία, η καταστολή, ο φόβος η κρατική τρομοκρατία και ο εμπαιγμός θα είναι ο κανόνας επιβίωσης για όλους εμάς. Καμία αυταπάτη δεν υπάρχει πια, ότι οποιαδήποτε υπόσχεση για ευημερία, ανάπτυξη και ευτυχία αφορά εμάς .Ξέρουμε ότι η θέση μας μέσα στο κράτος τους, θα είναι η αντίσταση.

Τα σύνορα που υψώνονται πλέον ανάμεσα στους δύο κόσμους , αυτό των αφεντικών , του κράτους , της εξουσίας και του στρατού τους (μπάτσοι, φασίστες , παρακρατικοί) και αυτού των από τα κάτω, της αλληλεγγύης και της αντίστασης φαίνονται ξεκάθαρα. Η σύγκρουση αυτών των δύο κόσμων είναι αναπόφευκτη. Το κράτος μαζί με την κυρίαρχη ελίτ αναδεικνύεται σε ένα παρασιτικό σώμα, το οποίο πλέον για να υπάρχει ,καθώς δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί κοινωνικά, διαμορφώνει μια δουλική κοινωνία φόβου και ελέγχου. Γίνεται ξεκάθαρο ότι για να διατηρείται αυτό το σύστημα : οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι, οι πλούσιοι πλουσιότεροι, η εκπαίδευση μεταβιβάζεται στις εταιρίες όπως και άλλα κοινωνικά αγαθά (νερό , ρεύμα, φαγητό). Οι ιδιωτικοποιήσεις όλων των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών αποτελούν κανόνα για το κεφάλαιο. Η μόνη κρατική υπηρεσία που συνεχίζει να χρηματοδοτείται και να ακμάζει είναι η αστυνομία, την ίδια στιγμή που οι κοινωνικές κατακτήσεις και τα κοινωνικά δικαιώματα καταρρίπτονται μέσα σε μια νύχτα, Καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στη θέση τους κυριαρχεί ο κανόνας του κατά πόσο ακριβά ο καθένας μας μπορεί να πουλήσει το τομάρι του, μέσα στο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, με εμπορεύματα τις ζωές μας .

Η αντίσταση σε αυτό το μεσαίωνα που μας επιβάλλουν , δεν μπορεί παρά να έχει αντιεξουσιαστικά – αντικαθεστωτικά χαρακτηριστικά και έτσι οι κομματικές ηγεσίες των Γ.Σ.Ε.Ε ΚΑΙ ΠΑ.ΜΕ. δε χωράνε σε αυτή , καθώς αποτελούν μηχανισμούς που δρουν και υπάρχουν μέσα στα όρια του κράτους και της εξουσίας. Ο ρόλος τους στις διεκδικήσεις των εργαζομένων είναι καθαρά συμβιβαστικός και διαμεσολαβητικός ανάμεσα στο κράτος και τους εργαζομένους, με διαλόγους που καταλήγουν σε επιφανειακές λύσεις αιτημάτων και πάγωμα του αγώνα. Τα συμφέροντα τους κινούνται στη σφαίρα των κομματικών και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, που επιδίωξή τους είναι να εκπροσωπήσουν και να καπελώσουν τους εργασιακούς αγώνες και τις διεκδικήσεις .

Στον αγώνα αυτό στόχος δεν είναι το ξεπέρασμα της κρίσης και η επιστροφή στις μεγάλες υποσχέσεις και στη δήθεν ομαλότητα. Πρόθεση μας δεν μπορεί να είναι άλλη από το να δείξουμε την πραγματική διάσταση της κρίσης δηλαδή αυτή ενός συστήματος απονοηματοδοτημένου, που η ύπαρξη του βασίζεται στην ανθρώπινη εκμετάλλευση και τη διάλυση των κοινωνικών σχέσεων. Η κοινωνία χρειάζεται να μπει στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής μέσα από την απαξίωση των καθεστωτικών θεσμών και τη συμμετοχή στη δημιουργία αμεσοδημοκρατικών –αντιεξουσιαστικών δομών.

Έφτασε ο καιρός να αποκτήσουν οι κοινωνικοί αγώνες χαρακτηριστικά πιο άμεσα , πιο έντονα, πιο επιθετικά . Το κράτος επιτίθεται με τρόπο απροκάλυπτο ενάντια στις ίδιες μας τις υπάρξεις . Έφτασε ο καιρός που κάθε αντίδραση στην εξουσία τους, θα μεταφράζεται σε ενστικτώδη ανάγκη μιας κοινωνίας, που προσπαθεί να επιβιώσει, μιας κοινωνίας που υπερασπίζεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια . Δεν υπάρχουν πια περιθώρια για αυταπάτες· τα αποθέματα της κοινωνικής νομιμοποίησης του κράτους και των θεσμών του εξαντλούνται με ταχείς ρυθμούς .Δεν υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης ή ανοχής . Δε θα τους αφήσουμε να παίζουν με τις ζωές μας , να μιλούν για τις δικές μας ανάγκες , να πωλούν , να αγοράζουν , να απολύουν να καταστέλλουν , να ιδιωτικοποιούν μετατρέποντας την ποιότητα των κοινωνικών σχέσεων σε σχέσεις καννιβαλιστικές, με γνώμονα την κερδοσκοπία .Δε χρειαζόμαστε καμία κρατική σανίδα σωτηρίας .

Θα είμαστε όλοι εκεί με όπλα μας : την απεργία , την κατάληψη , την πορεία , την αυτοοργάνωση , την αντίσταση. Θα είμαστε όλοι εκεί απέναντι σε όποιον απειλεί και εκβιάζει την ελευθερία μας ,σε όποιον μας θέλει αδρανείς , παθητικούς δέκτες μιας τέτοιας καθεστωτικής κτηνωδίας . Με την άμεση δημοκρατία και την άμεση δράση , παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας . Αγωνιζόμαστε αντικαθεστωτικά για μια κοινωνία ισότητας , δικαιοσύνης , ελευθερίας .

 

ΑΠΕΡΓΙΕΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ -ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

 

 

ΑΛΗΤΕΣ – ΛΕΡΕΣ – ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ανοιχτές συνελεύσεις κάθε Δευτέρα 21:00 στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «ΣΧΟΛΕΙΟ για τη μάθηση της ελευθερίας», Βασιλέως Γεωργίου και Μπιζανίου γωνία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close