ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΑΜΒΩΝΟΣ

Παρόλο που δεν παρευρεθήκαμε στο κυριακάτικο κήρυγμα του κ. Άνθιμου, ενημερωθήκαμε για το πρωινό του παραλήρημα που έβριθε λαϊκισμών, ανακριβειών και απειλών. Δεν ξέρουμε αν του μετέφεραν σωστά τα γεγονότα αλλά οι παρεμβάσεις που έγιναν έξω από την ΕΚ.Υ.Ο. (Εκκλησιαστική Υπηρεσία Οικονομικών) και από το παλάτι του δίπλα στη Μητρόπολη είχαν και πρόσωπο και υπογραφή. Είναι αναμενόμενο να προσβάλλεται από τις αφίσες και τα κείμενα που κυκλοφόρησαν με την υπογραφή του «σχολείου», όμως δεν έλεγαν κάτι διαφορετικό από αυτό που γνωρίζει και πιστεύει όλος ο κόσμος.

Θεωρούμε ότι στερείται κάθε σοβαρότητας το κάλεσμα του κ. Άνθιμου να συγκριθούν οι φορολογικές δηλώσεις πολιτών με την αμύθητη περιουσία της εκκλησίας που περιλαμβάνει από χώρους που πήρε από τις τοπικές κοινωνίες με χρυσόβουλα και βασιλικά διατάγματα μέχρι λίμνες, off shore εταιρείες, εμπορικά κέντρα και ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες προκλητικές προτάσεις από ανθρώπους που δε στερούνται τίποτα ζώντας πολυτελείς ζωές και ταυτόχρονα καλλιεργούν και συντηρούν αυτό το σύστημα που κλέβει τις ζωές μας και υποθηκεύει το μέλλον μας.

Αυτό που ενοχλεί στην πραγματικότητα τον κάθε κ. Άνθιμο είναι η πρόταση που κάνουν με την πράξη και το λόγο τους εγχειρήματα σαν το δικό μας : να πάρουμε πίσω ως κοινωνία όλα αυτά που μας ανήκουν και να τα διαχειριστούμε εμείς οι ίδιοι για τους εαυτούς μας. Είναι λογικό όσο εξαπλώνονται και νομιμοποιούνται κοινωνικά τέτοια εγχειρήματα τόσο να νιώθουν ότι απειλούνται οι προνομιούχοι, γιατί έτσι θίγονται τα οικονομικά τους συμφέρονται , όπως φωνάζουμε από την πρώτη στιγμή.

Ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος «Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας» είναι ανοιχτός να τον επισκεφτεί οποιοσδήποτε όπως έκαναν χιλιάδες άλλοι πολίτες της Θεσσαλονίκης και να διαπιστώσει το πώς καλύπτονται οι κοινωνικές ανάγκες μέσα από αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες , μακριά από τη λογική του κέρδους.

Δε γνωρίζουμε ποιους μηχανισμούς προσπαθεί να ενεργοποιήσει ο κ. Άνθιμος με το κάλεσμά του στους νέους για απάντηση στα «ανυπόγραφα» κείμενα. Εμείς καλούμε κάθε πολίτη, κάθε ελεύθερο σκεπτόμενο άνθρωπο να σταθεί δίπλα στο εγχείρημά μας σ’ αυτή την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων ενόψει δικών και μεθοδεύσεων από τη πλευρά της εκκλησίας, και να οργανώσει αντίστοιχα εγχειρήματα στη γειτονιά του , στη δουλεία του, στη σχολή του , για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΑΜΒΩΝΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close