ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 19/10/2011

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

 

Σε μια εποχή, που το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο προχωράει ένα ακόμη βήμα  μπροστά, στη δημιουργία μιας κοινωνίας δουλικής και εκμεταλλεύσιμης από τις πολυεθνικές, ο αγώνας για ελευθερία και αξιοπρέπεια γίνεται επιτακτικός. Η συντήρηση αυτού του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, το οποίο εξυπηρετεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών, το μόνο που έχει να εγγυηθεί είναι ότι οι φτωχοί θα γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια της μεθοδευμένης ιδιωτικοποίησης του ρεύματος, του νερού, της εκπαίδευσης, της υγείας, της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων, της μείωσης μισθών και συντάξεων έρχεται να προστεθεί, μέσα στην ήδη αβάσταχτη φορολογία, το νέο χαράτσι στα ακίνητα. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι το κράτος θα συνεχίζει να ψηφίζει εξοντωτικά μέτρα, αδιαφορώντας συνειδητά για τις συνθήκες εξαθλίωσης που επικρατούν στην κοινωνία.

 

Μέσα από απειλές για διακοπή του ρεύματος στην περίπτωση μη καταβολής του νέου φόρου παρουσιάζεται το πραγματικό πρόσωπο των κυρίαρχων και εντείνεται η προσπάθεια τους να επιβάλλουν την πειθαρχία στο κοινωνικό σύνολο. Μόνο με μαζικές αρνήσεις πληρωμών στο νέο χαράτσι και με συνεχή κοινωνική αντίσταση μπορεί να σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση των ζωών μας, μέσα από την άρνηση στην ουσία διαιώνισης αυτού του απολυταρχικού καθεστώτος.

 

Είναι σαφές πως μιλάμε για δυο κόσμους σε σύγκρουση, αυτό των πολυεθνικών και των κερδοσκόπων και αυτόν της ευρύτερης κοινωνίας, πάνω στην οποία παρασιτούν οι πρώτοι, αφαιρώντας της κάθε δικαίωμα και πρόσβαση σε κοινά αγαθά. Απέναντι σε αυτή την επίθεση δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά η εξ’ ολοκλήρου ρήξη με το υπάρχον πολιτικό καθεστώς και το σύστημα παραγωγής και ταυτόχρονα το σκοποθετημένο αγώνα για τη δημιουργία αμεσοδημοκρατικών κοινοτήτων αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και ισότητας με στόχο την κοινωνική αυτοθέσμιση και χειραφέτηση.

 

 

ΜΑΖΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ –  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΘΕΣΜΙΣΗ

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 19/10/2011

  1. Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close