ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΛΤΑ

Στις 12/9/2012 νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη βοήθεια της αντιτρομοκρατικής και διμοιριών ΜΑΤ, με σκοπό την εκκένωση του κτηρίου που για χρόνια στέγαζε την κατάληψη ΔΕΛΤΑ. Στο χώρο υπήρχαν 10 άτομα τα οποία συνελήφθησαν και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, ενώ ένας από αυτούς προφυλακίστηκε, μετά από συκοφαντική μαρτυρία για πλαστογραφία διαβατηρίου, από άτομο της ασφάλειας.
Η όλη επιχείρηση διεξήχθη με θεαματικό τρόπο, σαν ταινία δράσης όπου η αστυνομία παρουσιάστηκε σαν ήρωας που εξάρθρωνε εγκληματική οργάνωση. Τη σκυτάλη έπειτα παρέλαβαν τα ΜΜΕ, που, όπως πάντα, φρόντισαν μέσω λασπολογίας να ενοχοποιήσουν την κατάληψη και όσους συμμετείχαν σε αυτή.
Η επίθεση αυτή δεν μας ξαφνιάζει, αφού δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μια γενικευμένη επίθεση απέναντι στα κοινωνικά εγχειρήματα. Τέτοια εγχειρήματα, όπως καταλήψεις (στεγαστικές, κοινωνικές, πολιτικές), περιαστικές καλλιέργειες, δομές αλληλέγγυας οικονομίας, κοινωνικά ιατρεία και αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, αποτελούν απάντηση της κοινωνίας στην κρίση και πρόταση διεξόδου από το υπάρχον σύστημα.
Η εξουσία στην προσπάθειά της να μας αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά μας προβλήματα, για τα οποία η ίδια ευθύνεται, δημιουργεί εσωτερικούς εχθρούς και εξιλαστήρια θύματα, ποινικοποιώντας κάθε είδους κοινωνικό κίνημα. Για να καταστείλει αυτά τα κοινωνικά κινήματα, χρησιμοποιεί ως εργαλεία μπάτσους, φασίστες, ΜΜΕ, με σκοπό να διχάσει την κοινή γνώμη δημιουργώντας πόλωση, σε μια ευρύτερη κατάσταση εξαίρεσης. Η αστυνομία, αυξάνοντας τα επίπεδα βίας, δεν δρα απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, αφού δεν αποτελεί πραγματική απειλή για την εξουσία, αλλά επιτίθεται σε κάθε μορφή αντίστασης, βρίσκοντας πάτημα σε κατασκευασμένες «παρανομίες». Την αυθαιρεσία αυτή μεγιστοποιούν τα ΜΜΕ κινδυνολογώντας για την γενικότερη κατάσταση ανομίας και προβάλλοντας τον φασισμό. Το κράτος και ο φασισμός, στηριζόμενοι στη λογική της ανάθεσης, αυτοπραγματώνονται ως «από μηχανής» θεοί, που έρχονται να λύσουν πλασματικά τα καθημερινά προβλήματα. Εμείς, ενάντια σε αυτή τη λογική καλούμε την κοινωνία να λύσει η ίδια τα προβλήματα της παίρνοντας τη ζωή της στα χέρια της, με όπλα την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την άμεση δημοκρατία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΤΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.
ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.

Πορεία: Παρασκευή 28/9/στις 17:00 στην Καμάρα

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος «Σχολείο» για την μάθηση της ελευθερίας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close