Καλεσμα στην απεργιακή πορεία

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής μετά από πτώχευση της ιδιοκτήτριας εταιρείας και την παύση πληρωμών τους, αποφάσισαν να αναλάβουν οι ίδιοι την διαχείριση της παραγωγής του εργοστασίου. Παρά το γεγονός ότι το εργοστάσιο ήταν εγκαταλελειμμένο από τον Μάϊο του 2011 οι εργαζόμενοι κόντρα σε αφεντικά και συνδικαλιστικές ηγεσίες, με όπλο την αυτοοργάνωση του αγώνα τους, ξεκίνησαν πανελλαδικό καραβάνι αλληλεγγύης, το οποίο συσπείρωσε πλήθος αλληλέγγυων πάνω στο ζήτημα της αυτοδιαχείρισης στην παραγωγή. Ενάντια στις γραφειοκρατικές-ιεραρχικές δομές της αγοράς-εργασίας και στην λογική της κερδοφορίας που θέλει επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτα και εργαζόμενοι να απολύονται στο όνομα της μη ανταγωνιστικότητας, η επιλογή των ανθρώπων της ΒΙΟΜΕ για αυτοδιεύθυνση ξεκινάει από την βάση, δηλαδή από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Ακόμη με τα αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά που προσλαμβάνει ο αγώνας τους φέρει πλέον στο επίκεντρο της συζήτησης τις δικές τους ανάγκες και δείχνει τον δρόμο για μια συμμετοχική οικονομία των αναγκών της κοινωνίας.
Στο πλαίσιο της κατασκευής ενός φοβικού κλίματος και προς αναζήτηση εσωτερικών εχθρών, η κυριαρχία καταστέλλει και χαρακτηρίζει οτιδήποτε ανταγωνιστικό προς το υπάρχον καθεστώς εξαίρεσης. Όσο η κοινωνία παραμένει στην αδράνεια, την ανάθεση, την αδιαφορία, την εξατομίκευση τόσο θα εντείνεται η βαρβαρότητα και ο κοινωνικός κανιβαλισμός, που αποτελούν την πραγματική ανομία σε βάρος του ανθρώπου και της φύσης.
Όσο οι κοινωνικές ανάγκες οξύνονται, η απελευθέρωση και επανοικιοποίηση των εγκαταλελειμμένων χώρων από οικονομικά και μικροπολιτικά συμφέροντα, θα αποτελεί στρατηγική της κοινωνίας για αυτοθέσμιση, προς αναζήτηση διεξόδου απ’ το υπάρχον. Από τους ελεύθερούς κοινωνικούς χώρούς, τις καταλήψεις γης και στέγης, τα δίκτυα παράκαμψης μεσαζόντων, τις δομές κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και η αυτοδιαχείρηση των εργοστασίων, αποτελούν όλα εκείνα τα κομμάτια που συνθέτουν ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό, στο οποίο βλέπουμε ψήγματα της μελλοντικής κοινωνίας που οραματιζόμαστε. Ο αγώνας μας διαμορφώνεται στην καθημερινότητα ενός πλέγματος αδιαμεσολάβητων και αντιιεραρχικών κοινωνικών σχέσεων με ξεκάθαρα αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά και χτίζει τις βάσεις προς την γενικευμένη κοινωνική χειραφέτηση. Γι’ αυτό στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς αφεντικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2 ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΟ.ΜΕ. ΚΑΜΑΡΑ 9:00
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΘΕΣΜΙΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος “Σχολείο” για την μάθηση της ελευθερίας | Βασ. Γεωργίου & Μπιζανίου γωνία – sxoleio12.wordpress.com – libre12o@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close