Ανακοίνωση σχετικά με το γεγονός ανοιχτά της Μυτιλήνης, κοντά στο Φαρμακονήσι

Η είδηση, όσο φρικιαστική κι αν είναι, δεν αποτελεί παρά τη λογική συνέπεια της γενικότερης πολιτικής της ΕΕ απέναντι στους μετανάστες. Η θεσμική ξενοφοβία εκφράζεται άλλωστε καθημερινά και με την εφαρμογή του Ξένιου Δία και την κράτηση μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Δυστυχώς, και μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι ήδη ανεκτικό σε τέτοιου είδους φασιστικές και ξενοφοβικές πολιτικές, σύμπτωμα των οποίων ήταν η άνοδος της Χρυσής Αυγής και η διαρκώς αυξανόμενη συντηρητικοποίηση μεγάλων κοινωνικών κομματιών.
Παρότι το ίδιο το κράτος και η κυβέρνηση έχουν « αφορίσει» επιφανειακά την Χ.Α., στην ουσία έχουν προ πολλού υιοθετήσει τη φασιστική της πολιτική ατζέντα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του περί της ανάληψης προεδρίας, καυχιόταν για τις μέχρι πρότινος «αδιανόητες» και απαγορευμένες « πολιτικές αποτροπής» και αναγκαστικών «μαζικών επαναπατρισμών». Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος υιοθετεί φασιστικές πρακτικές στην πολιτική του ατζέντα: όπως τόσες άλλες φορές, στα πλαίσια της νομιμότητας -που το ίδιο μόνο του ορίζει- στοχοποιεί ένα αδύναμο κομμάτι του πληθυσμού, χαρακτηρίζοντας ανθρώπους λαθραίους.

Το κράτος τοποθετεί τον εαυτό του στο ρόλο του μόνου και απόλυτου ρυθμιστή της νομιμότητας, υιοθετώντας την ευφάνταστη θεωρία των δύο άκρων, σύμφωνα με την οποία οι δικαιολογημένες αντιδράσεις της κοινωνίας στη συνεχιζόμενη επίθεση του κράτους παρουσιάζονται ως εξίσου επικίνδυνες με τη ρατσιστική βία. Οι ίδιοι οι κυβερνώντες όμως παραμένουν το ένα και μοναδικό άκρο, καθώς είναι αυτοί που ιδρύουν ναζιστικού τύπου στρατόπεδα συγκέντρωσης, με την εφαρμογή του Ξένου Δία· είναι οι ίδιοι που προκάλεσαν τον κοινωνικό κανιβαλισμό· είναι οι ίδιοι που σχεδιάζουν απάνθρωπες πολιτικές αποτροπής· είναι οι ίδιοι που αρνούνται τις μαρτυρίες προσφύγων· είναι οι ίδιοι που αρνούνται τις υποδείξεις του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας· είναι οι ίδιοι που, ακόμα και τώρα που βγήκαν όλα στο φως, συνεχίζουν να υπερασπίζονται αυτήν την πολιτική και δηλώνουν ανάλγητα ότι «κανείς [δεν] θέλει να ανοίξουμε τις πύλες και όλοι οι μετανάστες να απολαμβάνουν άσυλο στη χώρα.»

Για εμάς, ηθικοί αλλά και φυσικοί αυτουργοί είναι το κράτος και το κεφάλαιο που τόσο εγχώρια, όσο και διεθνώς, με την επεκτατική πολιτική, τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα και τον διεθνή οικονομικό έλεγχο δολοφονούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που οι ίδιοι δημιουργούν.

τα σύνορά τους μας χωρίζουν η αλληλεγγύη μας ενώνει
κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο για τη μάθηση της Ελευθερίας και την Ελευθερία της μάθησης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close