ΑΛ ΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Στις 7,8 και 9 Ιουλίου καλούνται σε ανάκριση στα δικαστήρια του Πολυγύρου 29 άτομα από Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη ως ύποπτοι για ενέργειες που έλαβαν χώρα σε κινητοποίηση στο λάκκο Καρατζά (Σκουριές) το Μάιο του 2013. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στοιχειοθετήθηκαν με βάση συνομιλίες που καταγράφηκαν μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Να σημειωθεί πως η εταιρεία θέλει να κατασκευάσει στο λάκκο Καρατζά φράγμα εναπόθεσης τελμάτων, να τον μετατρέψει δηλαδή σε πισίνα αποβλήτων.
Η τοπική κοινωνία έχει δείξει πολλάκις την αντίθεσή της στην κατασκευή των μεταλλείων μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις και κάθε φορά βρέθηκε αντιμέτωπη με την καταστολή και τις κάθε είδους μεθοδεύσεις του κράτους, το οποίο διαρκώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εταιρείας. Η «ανάπτυξη» που υπόσχεται η εταιρεία ισοδυναμεί με το θάνατο των παραδοσιακών τομέων οικονομικής δραστηριότητας, τη μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική καταστροφή, αλλά και την επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων.
Είναι πολύ σημαντικό, στη σημερινή συγκυρία της κρίσης, την οποία το κράτος προφασίζεται για να επιβάλλει fast track διαδικασίες, να αντισταθούμε στο πλευρό των κατοίκων. Τα αποτελέσματα αυτής της διαμάχης θα επηρεάσουν, όχι μόνο τη Χαλκιδική, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης που αποτελούν τις επόμενες στάσεις στο καταστροφικό σχέδιο της εταιρείας. Επιπλέον, η ενδεχόμενη καταδίκη των αγωνιστών θα ανοίξει το δρόμο για την ποινικοποίηση κάθε είδους αγώνα και αντίστασης. Αυτός ο αγώνας είναι ο μόνος τρόπος για να μη γίνει κανόνας η καταστροφή που παρουσιάζεται ως ανάπτυξη.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΣΤΙΣ 7,8,9 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
*Για μετάβαση με λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη στον Πολύγυρο, επικοινωνήστε στο email της επιτροπής αλληλεγγύης solidaritynogold@gmail.com
Ελευθερος κοινωνικός χώρος “Σχολείο” για την μάθηση της ελευθερίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close