κάλεσμα στα δικαστήρια Δευτέρα 27/4/2015 στις 10:00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Ε. ΣΥΡΓΑΝΙΔΗ
Ο σύντροφος Ευρυπίδης Συργανίδης δικάζεται στις 27/4/15 για τη συμμετοχή του στο απεργιακό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 19/10/11 στο πλαίσιο της 48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Η πορεία, την οποία καλούσαν όλα τα σωματεία και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης, χαρακτηριζόταν από πρωτοφανή μαζικότητα. Χιλιάδες κόσμου (εκτιμώνται σε 50.000) κατέβηκαν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για τα δρομολογούμενα μέτρα λιτότητας και κοινωνικής εξαθλίωσης. Το ρεύμα αμφισβήτησης που γεννήθηκε μέσα από το κίνημα των πλατειών βρήκε έκφραση μέσα από τη συμμετοχή στις μαζικές διαδηλώσεις εκείνης της περιόδου. Είχε αρχίσει να γίνεται σαφές πως η κρίση δεν ήταν μόνο οικονομική αλλά αφορούσε το ίδιο το νόημα της δημοκρατίας και τον τρόπο λήψης αποφάσεων σε αυτή, σπάζοντας την αντίληψη που θέλει την κοινωνία έρμαιο των επιλογών της εκάστοτε διεφθαρμένης πολιτικής εξουσίας. Τέσσερα χρόνια μετά, οι χιλιάδες κόσμου που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις δυστυχώς δεν διαψευστήκαν, αφού τα επαχθή μέτρα τελικά πέρασαν, οδηγώντας την κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση. Ο απολογισμός των πληγών που υπέστη η κοινωνία περιλαμβάνει χιλιάδες απολυμένους, αστέγους, αυτοκτονίες.
Το κράτος απάντησε σε αυτό το τεράστιο κοινωνικό κύμα αμφισβήτησης με βίαιη καταστολή, χημικά, τραυματισμούς διαδηλωτών και τυφλές συλλήψεις, σε μια προσπάθεια να πλήξει τους ανθρώπους που αγωνίζονται και διεκδικούν. Στη συγκεκριμένη πορεία εφαρμόστηκε η ίδια συνταγή: οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους διέσπασαν την πορεία στα δύο(με ρίψη χημικών)μπροστά από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και ξεκίνησαν ένα αναίτιο και βίαιο κυνηγητό με ξυλοδαρμούς και προσαγωγές στα τυφλά. Προσήχθησαν δύο άτομα τα οποία έτυχε να βρίσκονται στο σημείο της παρέμβασης των ΜΑΤ. Ο ένας εκ των δύο τραυματίστηκε από γκλομπ αστυνομικών ενώ και οι δύο διώκονται ποινικά με την κατηγορία της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης εις βάρος αστυνομικών. Η κατηγορία αυτή προστέθηκε, από το πουθενά, μέσα στην διάρκεια ενός έτους από το συμβάν στην προϋπάρχουσα δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, γεγονός που αναβαθμίζει την κατηγορία σε κακουργηματικού τύπου. Δύο χρόνια μετά επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από την ανακρίτρια, οι οποίοι έθεσαν τους δύο διωκόμενους σε καθεστώς ομηρίας, αναγκάζοντάς τους να παρουσιάζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο σύντροφο Ε. Συργανίδη και στον Π. Ποτιλίκα.
Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται.
Όλοι στα δικαστήρια Δευτέρα 27/4/2015 στις 10:00
Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο για τη Μάθηση της Ελευθερίας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close