ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/9

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΤΩΝ 2 ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ
Στις 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε πορεία στις Σκουριές στα πλαίσια του beyond europe camp με τη συμμετοχή τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και πλήθους αλληλέγγυων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Κατά τη διάρκεια της πορείας, και ενώ αυτή προσέγγιζε την πύλη του εργοταξίου, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εδώ και καιρό -σε ρόλο εταιρικού security- έχουν αναλάβει την φύλαξη και προστασία των εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός.

Στο τέλος της διαδήλωσης, και μετά από τόνους χημικών και κυνηγητού από τη μεριά της αστυνομίας, ένα λεωφορείο εγκλωβίστηκε από κλούβα των ματ με αποτέλεσμα την προσαγωγή -και εν τέλει σύλληψη- και των 78 επιβαινόντων και το ολικό σπάσιμο μιας συναγωνίστριας με αποτέλεσμα την υποβολή της σε εγχείρηση, η οποία νοσηλεύεται ακόμη . Οι κατηγορίες αφορούν τη διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ για 4 άτομα που αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα (2 των οποίων αρνήθηκαν να δώσουν κ’ προσωπικά στοιχεία), προστέθηκε η κατηγορία της απείθειας και παράλληλα με τις ποινές που τους επιβλήθηκαν (18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για τις 2 γερμανίδες και 17 μήνες φυλάκιση με αναστολή για τους Αντρέα και Έρρολ, οι οποίοι ζουν μόνιμα στην ελλάδα). Στην συνέχεια με εντολή του διευθυντή ασφάλειας Ι. Τζάβαλου, γνωστού για το υπερβάλλον ζήλο του ενάντια στο κίνημα όλα αυτά τα χρόνια και για την ενεργό του συμμετοχή στην καταστολή και μαγνητοσκόπηση των πορειών, ξεκίνησε η διαδικασία απέλασης, η οποία βεβαίως εγκρίθηκε στην συνέχεια από τον ΓΑΔ Χαλκιδικής Α. Μανωλά.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι μόνο η φύλαξη και η απώθηση όσων θεωρούνται απειλή για το έργο, αλλά και η ανέγερση ενός ιδιότυπου νομικού καθεστώτος, που εκδικείται και τιμωρεί όσους και όσες αντιστέκονται στην εξόρυξη χρυσού, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο έργο για κράτος και κεφάλαιο. Άλλωστε έχουν προηγηθεί εισβολές σε σπίτια, συλλήψεις, βίαιες λήψεις DNA, που από τη μία σκοπεύουν στη στοχοποίηση αγωνιστών (πάνω από 420 διωκόμενοι μέχρι σήμερα) και από την άλλη στη δημιουργία τράπεζας γενετικού υλικού, επιδιώκοντας έτσι να αποδυναμωθεί το κίνημα και οι εκφάνσεις του.

Θεωρούμε ότι η άρνηση λήψης αποτυπωμάτων ή DNA είναι μια αξιοπρεπής στάση ανυπακοής στο σύστημα καταστολής που εδώ και χρόνια εφαρμόζεται στη Β.Α. Χαλκιδική το οποίο στην συνέχεια θα αποτελέσει κανόνα και για πολλούς άλλους αγώνες. Πόσο μάλλον όταν η άρνηση γίνεται τόσο μαζική όσο και διαρκείς μες στην πορεία των αγώνων μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο σε μια πρακτική που θεωρείται σύνηθες και να σπάσει το επιβεβλημένο νομικό καθεστώς. Σε αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί παρά να θεωρείτε αναγκαία πράξη αντίστασης από όλους μας, η άρνηση της λήψης οποιουδήποτε προσωπικού στοιχείου (αποτυπωμάτων, φωτογραφιών, DNA) τόσο για την συμβολή μας στον αγώνα της Χαλκιδικής όσο και για τους υπόλοιπους αγώνες.

Στο όρος Κάκκαβος και στις γύρω περιοχές, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός, συντελείται ένα έγκλημα εις βάρος της φύσης, το οποίο αποτελεί και το δούρειο ίππο των εφαρμοζόμενων πολιτικών, που μόνο σκοπό έχουν το κέρδος προς όφελος του κεφαλαίου. Ο αγώνας και η αντίσταση ενάντια στην επέλαση του κεφαλαίου είναι αυτονόητος και πέρα για πέρα δίκαιος, καθώς σηματοδοτεί τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής (ανθρώπου και φύσης) χωρίς να στέκεται στο δίπολο νόμιμο – παράνομο, που a priori βρίσκεται στο πλευρό του κράτους.
Η αριστερή κυβέρνηση του σύριζα όλο αυτό το διάστημα μεταχειριζόταν το ζήτημα των Σκουριών καθαρά για ψηφοθηρικούς λογούς, κρατώντας ίσες αποστάσεις τόσο από το κίνημα όσο και από την εταιρία – μεταλλωρύχους, που επί της ουσίας πάρα τις προεκλογικές κινήσεις τύπου Σκουρλέτη, αφήνουν και έναν χρόνο στην εταιρία να εφαρμόσει τις δοκιμές, παρατείνοντας στην ουσία την παραμονή της εταιρίας στο βουνό και τη συνέχιση της καταστροφής του. Αυτό, σε συνδυασμό και με την πρόσφατη ψήφιση του τρίτου μνημονίου, είναι μια ακόμα επιβεβαίωση του ότι όποιος και να είναι ο διαχειριστής του κράτους – αριστερός ή δεξιός – τα συμφέροντά του ταυτίζονται με αυτά των πολυεθνικών και σε καμία περίπτωση με αυτά των κινημάτων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους διώκονται, επειδή επέλεξαν να αγωνίζονται για τη γη και την ελευθερία, ενάντια σε ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο, που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του κέρδους. Αντιλαμβανόμαστε τις διώξεις ως το μηχανισμό που χρησιμοποιεί το κράτος για να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τις όποιες κινήσεις και δράσεις αντίστασης. Φυσικά, όλες αυτές οι πρακτικές – γνωστές από καιρό – δε μας φοβίζουν, αλλά μας δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για τη συνέχιση του αγώνα.

ΑΜΕΣΗ “ΑΠΕΛΑΣΗ” ΤΗΣ EL DORADO ΑΠ’ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΤΩΝ 2 ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

Για τη μετάβαση στον Πολύγυρο θα αναχωρήσει από Θεσσαλονίκη λεωφορείο, στις 9.00 από την Καμάρα.
Για κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 6983389259 ως την Παρασκευή 25/9

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close